Houbová polévka s řeřichou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Lišky čerstvé
  • 200 g Křemenáče
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 20 g Sýr Gouda 45%
  • 6 ml Mouka pšeničná
  • 2 ml Šťáva citrónová
  • 3 ml Sůl
  • 3 ml Pepř černý mletý
  • 3 ml Muškátový oříšek
  • 2 ks Šalotka
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Chléb konzumní
  • 1 ks Řeřicha
  • 0.75 l Vývar slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 553 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 989 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 17.7 mg
  • Draslík 542.1 mg
  • Vláknina 4109.5 mg
  • Vitamín A 4109.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.1 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby řádně očistíme. Křemenáče nakrájíme na středně silné plátky. Šalotky oloupeme, opláchneme a nasekáme najemno. Pórek řádně opláchneme, očistíme a nakrájíme na kolečka.

  • 2

    V hrnci předehřejeme máslo, dokud nezpění. Přidáme šalotku a za stálého míchání smažíme, dokud nezesklovatí. Přidáme nakrájená kolečka pórku a směs dusíme asi 6 minut. Následně přidáme houby a dalších 5 minut dusíme.

  • 3

    Houby posypeme moukou a za stálého míchání opékáme, dokud nezpění. Přidáme citronovou šťávu a masový vývar a polévku necháme zhoustnout. Dochutíme solí, mletým pepřem a špetkou muškátového oříšku.

  • 4

    Na černý chléb nastrouháme sýr a dáme zapéct. Polévku rozlijeme do talířů, přidáme kostičky pečeného chleba a ozdobíme řeřichou.

Komentáře k receptu