Vepřová panenka na grilu s chřestem
Suroviny
- 600 g Vepřová panenka
- 2 kávová lžička Med včelí
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 kávová lžička Petržel - nať
- 1 kávová lžička Pažitka
- 2 ks Chřest bílý
- 2 polévková lžíce Hořčice Dijonská
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 240 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 11 g
- Sodík 360 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 73.5 mg
- Draslík 821.3 mg
- Vláknina 316 mg
- Vitamín A 316 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme směs na marinádu z hořčice, medu, olivového oleje, 2 lžic citronové šťávy, mletého koriandru, sušené petrželové natě a na jemno nakrájené pažitky. Vše smícháme v mělké misce na zapékání, přidáme maso, obalíme marinádou a necháme 30 minut marinovat.
-
2
Následně marinované maso grilujeme na barbecue grilu nebo grilovací pánvi z obou stran po 3-4 minutách, délku grilování můžeme prodloužit, chceme-li mít maso propečenější.
-
3
Do zbylého olivového oleje a citronové šťávy přidáme 2 svazky blanšírovaného bílého chřestu, promícháme, položíme na gril a za občasného obracení grilujeme 2-3 minuty. Podáváme s grilovanýmn masem.
Komentáře k receptu
Zatím zde není žádný komentář