Kuře po toskánsku se šunkou a mozzarellou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Fazolové lusky zelené
  • 500 g Brambory
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 8 plátek Mozzarella
  • 8 plátek Prosciutto sušené
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.27 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 425 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 249 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 134 mg
  • Draslík 1401.2 mg
  • Vláknina 12790 mg
  • Vitamín A 12790 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí řízky opatrně nařízneme(neměli bychom proříznout maso), aby vznikla kapsa, do které vložíme 2 plátky mozzarelly a 2 plátky šunky, posypeme černým pepřem a uzavřeme párátkem nebo jehlou.

  • 2

    V mouce smícháme s bylinkami a kapsy obalíme.

  • 3

    Uvaříme zelené fazolky a rozpůlené nové brambory do měkka, asi 10 minut, vylijeme vodu a odložíme, ale aby zůstaly teplé.

  • 4

    Na rozehřátém olivovém oleji opečeme kapsy, z každé strany asi 6 minut do zlatohněda.

  • 5

    Podáváme s uvařenými fazolkami a omaštěnými brambory ozdobené citronem.

Komentáře k receptu