Kuře po toskánsku se šunkou a mozzarellou
Suroviny
- 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 200 g Fazolové lusky zelené
- 500 g Brambory
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Citrony
- 4 ks Kuřecí prsa
- 8 plátek Mozzarella
- 8 plátek Prosciutto sušené
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.27 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 425 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 11 g
- Sodík 249 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 134 mg
- Draslík 1401.2 mg
- Vláknina 12790 mg
- Vitamín A 12790 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí řízky opatrně nařízneme(neměli bychom proříznout maso), aby vznikla kapsa, do které vložíme 2 plátky mozzarelly a 2 plátky šunky, posypeme černým pepřem a uzavřeme párátkem nebo jehlou.
-
2
V mouce smícháme s bylinkami a kapsy obalíme.
-
3
Uvaříme zelené fazolky a rozpůlené nové brambory do měkka, asi 10 minut, vylijeme vodu a odložíme, ale aby zůstaly teplé.
-
4
Na rozehřátém olivovém oleji opečeme kapsy, z každé strany asi 6 minut do zlatohněda.
-
5
Podáváme s uvařenými fazolkami a omaštěnými brambory ozdobené citronem.