Kayenská kuřecí stehna grilovaná

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 ml Olej olivový
  • 180 ml Jogurt bílý
  • 3 kávová lžička Koření Orientální
  • 2 kávová lžička Koriandr mletý
  • 2 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 ks Okurka salátová
  • 2 stroužek Česnek
  • 7 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 196 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 264.2 mg
  • Vláknina 1768.1 mg
  • Vitamín A 1768.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí stehna na povrchu nařízneme, potřeme olejovou směsí, 20 minut marinujeme.

  • 2

    Olejovou směs připravíme v hliněné misce s nízkým okrajem, ve které smícháme olivový olej, prolisovaný česnek, kayenské koření, sušený koriandr, sušenou petrželovou nať a 5 lžic citronové šťávy.

  • 3

    Marinovaná stehna grilujeme na rozpáleném barbecue grilu (nebo na grilovací pánvi) 30 minut, v průběhu grilování je otáčíme. Aby nedošlo ke spálení kůže, můžeme je dopéct v troubě.

  • 4

    Grilované kuře podáváme s citronovo-jogurtovou omáčkou.

  • 5

    Omáčku připravíme smícháním 180 ml jogurtu s 1 okurkou, nakrájenou na kostičky, bez jadérek, ze 2 lžic citronové šťávy a čerstvé na jemno nasekané máty.

Komentáře k receptu