Jehněčí kýta v marinádě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 773 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 214 g
- Sodík 252 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 165 mg
- Draslík 1154.2 mg
- Vláknina 9738.1 mg
- Vitamín A 9738.1 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hořčično-medovou marinádu připravujeme smícháním 125 ml červeného vína, 125 g medu, 2 lžiček silné anglické hořčice, soli a pepře. Přivedeme k varu za stálého míchání a necháme vychladnout.
-
2
Do vychladlé marinády na 30 minut položíme maso, po 15 minutách obrátíme.
-
3
Po 30 minutách maso dáme na rošt pekáče a v předehřáté troubě na 200°C pečeme 60-75 minut. Během pečení potíráme marinádou. Je-li maso upečené zjistíme, když po píchnutí do masa vytéká čirá šťáva. Upečené maso vytáhneme z trouby, zabalíme do fólie a necháme 15 minut odpočinout.
-
4
Než se upeče maso připravíme opečené brambory. Nakrájené brambory nasypeme do zapékací misky s nepřilnavým povrchem, přilijeme olej, opepříme, zamícháme a pečeme 20 minut, během pečení obracíme, přidáme nakrájenou mrkev a cuketu a dalších 20 minut pečeme, opět obracíme.
-
5
Nakrájené maso podáváme s opečenými bramborami a zeleninou.