Vařená vejce v bramborovém salátu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 445 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 29 g
- Sodík 4453 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 515.7 mg
- Draslík 527.4 mg
- Vláknina 14235.6 mg
- Vitamín A 14235.6 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.7 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a podélně rozpůlíme. Salát rozebereme na listy, opláchneme a necháme okapat. Okurky rozpůlíme a nakrájíme na vějířky.
-
2
Servírovací mísu vyložíme listy salátu, na ně narovnáme bramborový salát, do něj řeznou stranou vmáčkneme vejce, obložíme kornoutky šunky, okurkami a proužky naložené kapie.
-
3
Na bramborový salát uvaříme brambory ve slupce a necháme je vychladnout. Poté je oloupeme, nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy, přidáme scezenou a okapanou nakládanou zeleninovou směs, bílou cibuli nakrájenou nadrobno, na kostičky nakrájené vařené vejce, osolíme, opepříme a promícháme s majonézou.