Těstoviny s lososem a smetanovou omáčkou
Suroviny
- 230 g Losos uzený
- 50 g Máslo čerstvé
- 350 g Těstoviny Fusilli
- 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 ks Cibule
- 0.5 ks Citrony
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 5 l Voda pitná
- 6 polévková lžíce Víno bílé
- 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 769 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 40 g
- Sodík 170 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 70 g
- Cholesterol 136 mg
- Draslík 326.7 mg
- Vláknina 7991.8 mg
- Vitamín A 7991.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do velkého hrnce dáme vařit osolenou vodu, vložíme těstoviny, vaříme je 8 minut. Zatímco se těstoviny vaří, necháme v jiném menším hrnci rozehřát máslo, na kterém za občasného míchání opékáme 5 minut nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme bílé víno, povaříme, dokud se 2/3 objemu nevyvaří. Následně přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a opět přivedeme k varu. Jakmile se omáčka začne vařit, zmírníme teplotu a pomalu vaříme 2 minuty. Omáčka by měla trochu zhoustnout. Přidáme na menší kousky nakrájeného uzeného lososa, kopr a šťávu z citronu. Nakonec scedíme těstoviny, nalijeme na ně smetanovou omáčku, promícháme. Těstoviny pak na talíři ozdobíme kouskem citronu.