Těstoviny s piniovými oříšky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 6 g Sýr Parmezán
  • 350 g Strouhanka
  • 350 g Těstoviny Tagliatelle
  • 60 g Oříšky piniové
  • 3 ks Česnek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 l Voda pitná
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Majoránka
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 751 kcal
  • Sacharidy 113 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 809 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 113 g
  • Cholesterol 1 mg
  • Draslík 251.1 mg
  • Vláknina 11349.2 mg
  • Vitamín A 11349.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky vsypememe strouhanku, nadrobno nakrájenou petrželku, pažitku a majoránku. V hluboké pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje. Přidáme strouhankovou směs, piniové oříšky, nadrobno nakrájený česnek, sůl, pepř a za stálého míchání opékáme 5 minut. Strouhanka by měla mít zlatavou barvu, nesmí však být křupavá. Směs odstavíme, přikryjeme ji pokličkou a udržujeme v teple. Do hrnce dáme osolenou vodu, přivedeme k varu. V ní vaříme těstoviny přibližně 8 minut, do měkka. Poté je scedíme, pokapeme olejem, přidáme strouhankovou směs a promícháme.

Komentáře k receptu