Špagety s ančovičkami a kapary

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Rajčata
  • 140 g Olivy černé
  • 400 g Špagety
  • 3 ks Česnek
  • 10 ks Ančovička - filety
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 4 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 647 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 571 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 67.5 mg
  • Draslík 732.7 mg
  • Vláknina 5152.7 mg
  • Vitamín A 5152.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.2 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na hlubší pánvi rozehřejeme olej, do něj vložíme nadrobno pokrájený česnek a opékáme ho 2 minuty za občasného promíchání. Potom přidáme nadrobno nakrájené ančovičky, vidličkou je rozmačkáme. Přisypeme černé olivy bez pecek, kapary, nadrobno nakrájená rajčata a špetku cayenského pepře. Promícháme, přikryjeme pokličkou, dusíme 25 minut. Mezitím dáme do většího hrnce vodu, osolíme ji, přivedeme k varu. Vložíme špagety, zamícháme a vaříme 10 minut, do měkka. Potom je scedíme a udržujeme v teple. Nakonec omáčku promícháme s těstovinami, na talíři ozdobíme petrželkou.

Komentáře k receptu