Kolečka s čokoládovou náplní
Suroviny
- 175 g Máslo čerstvé
- 125 g Máslo čerstvé
- 580 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 250 g Cukr moučkový
- 150 g Čokoláda hořká
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 4 kávová lžička Kakao
- 1 ks Vejce slepičí
- 4 polévková lžíce Mléko polotučné
- 3 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 210 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 10 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 20.3 mg
- Draslík 2.9 mg
- Vláknina 1235.7 mg
- Vitamín A 1235.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do misky vložíme změklé máslo, kuchyňským robotem s metlami nastavenými na nejnižší rychlost ho ušleháme dohladka, přisypeme moučkový cukr, skořici a přilijeme mléko. Stále šleháme, dokud nevznikne tuhá hmota. V misce smícháme mouku s kakaem, postupně po lžících přidáváme k máslovo-cukrové pěně a vyšleháváme.
-
2
Hotové těsto dáme do cukrářského sáčku, opatřeného hvězdicovitou hubičkou. Plech o velikosti 46 x 30 centimetrů si vyložíme pečicím papírem a sáčkem na něj stříkáme kolečka o průměru přibližně 5 centimetrů. Předehřejeme troubu na 200°C, kolečka pečeme 15 minut. Pak je vyndáme a necháme při pokojové teplotě vychladnout, následně je podélně rozřežeme na poloviny.
-
3
Mezitím si nachystáme náplň do koleček. V misce ušleháme změklé máslo, k němu přisypeme moučkový cukr, přidáme rozklepnutá vejce a na kousky rozlámanou čokoládu. Ušleháme dohladka. Hotovou připravenou náplň vložíme do cukrářského sáčku s hvězdicovitou hubičkou a vytlačujeme ji na spodní polovinu koleček, tu pak přiklopíme vrchní polovinou, slepíme a lehce přitlačíme. Než budeme podávat, mírně pocukrujeme moučkovým cukrem.