Zahuštěná polévka s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 50 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 596 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 941 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 221.8 mg
  • Draslík 100.5 mg
  • Vláknina 542.1 mg
  • Vitamín A 542.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, petrželovou nať na jemno nasekáme.

  • 2

    V silnostěnném hrnci zpěníme na másle cibuli, vmícháme mouku a usmažíme zlatavou jíšku. Do jíšky rozklepneme vejce, rozšleháme, když se vejce srazí, přišleháme drůbeží vývar, sůl, pepř a za stálého míchání na mírném plameni polévku vaříme alespoň 10 minut. Před podáváním zjemníme smetanou.

Komentáře k receptu