Zelný salát s celerem a vejci
Suroviny
- 200 g Celer bulvový
- 250 g Zelí hlávkové bílé
- 50 g Zakysaná smetana
- 120 g Sýr Čedar
- 150 g Majonéza
- 500 ml Voda pitná
- 800 ml Voda pitná
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 2 ks Jablka
- 6 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Křen
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 364 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 25 g
- Sodík 567 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 324.8 mg
- Draslík 421 mg
- Vláknina 7366.4 mg
- Vitamín A 7366.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.7 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky. Celer uvaříme do měkka, necháme zchladnout, oloupeme. Zelí očistíme, zbavíme zvadlých listů, odstraníme košťál a zelí pokrájíme najemno. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, nakrájíme na kostičky. Sýr a očištěný křen jemně nastrouháme, česnek prolisujeme.
-
2
V míse smícháme majonézu se solí, pepřem, kysanou smetanou a česnekem. Přidáme všechny ostatní suroviny, opatrně zamícháme a vychlazené podáváme.