Vajíčkový salát s brambory
Suroviny
- 150 g Brambory
- 80 g Okurky nakládané
- 150 g Zakysaná smetana
- 80 g Majonéza
- 800 ml Voda pitná
- 400 ml Voda pitná
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
- 1 ks Cibule
- 6 ks Vejce slepičí
- 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.5 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 289 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 21 g
- Sodík 606 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 387.3 mg
- Draslík 373.4 mg
- Vláknina 3522 mg
- Vitamín A 3522 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme nadrobno. Brambory uvaříme ve slupce, scedíme, oloupeme a pokrájíme na kostičky. Okurku nastrouháme nahrubo, petrželovou nať a pažitku nasekáme nadrobno. Cibuli krájíme na jemno.
-
2
V míse umícháme kysanou smetanu s hořčicí, solí a majonézou. Do zálivky vmícháme brambory, okurku, petrželovou nať, vejce. Salát lehce zamícháme a servírujeme zasypaný pažitkou.