Nákyp z vajec a sýra

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 150 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 80 g Mouka pšeničná hrubá
  • 120 ml Mléko polotučné
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 špetka Paprika mletá sladká
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 544 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 139 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 434 mg
  • Draslík 100.3 mg
  • Vláknina 74.8 mg
  • Vitamín A 74.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z másla, soli a mleté papriky ušleháme pěnu, do níž postupně zašleháme žloutky a nastrouhaný sýr. Poté střídavě vmícháváme prosátou mouku a mléko, nakonec do těsta „zabalíme“ pevný sníh z bílků.

  • 2

    Těsto vložíme do menší zapékací mísy, kterou jsme vymazali máslem a moukou. Mísu vložíme do předehřáté trouby a pečeme, až nákyp zezlátne.

Komentáře k receptu