Řízečky z vařených vajec

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 30 g Žampiony čerstvé
  • 50 g Strouhanka
  • 50 g Olej rostlinný
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 400 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Pažitka
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Sýr Ementál (Primátor)
  • 50 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2052 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 208 g
  • Sodík 541 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 570.5 mg
  • Draslík 216.4 mg
  • Vláknina 1729.5 mg
  • Vitamín A 1729.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 18.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladit, oloupeme a drobně posekáme. Máslo rozpustíme, sýr nastrouháme, žampiony očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky, pažitku nasekáme na jemno.

  • 2

    Na oleji dusíme žampiony, až se tekutina vydusí.

  • 3

    V míse smícháme vejce s máslem a žloutkem do husté omáčky, přimícháme sýr, žampiony, sůl, pepř a pažitku. Z hmoty tvarujeme malé řízečky, které obalíme v trojobalu a smažíme po obou stranách na rozpáleném oleji.

Komentáře k receptu