Plátky vařených vajec v cibulové omáčce
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
- 400 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 800 ml Voda pitná
- 400 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Cibule
- 8 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 742 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 60 g
- Sodík 582 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 618.7 mg
- Draslík 235.2 mg
- Vláknina 1733.1 mg
- Vitamín A 1733.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo, necháme zchladit, oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli pokrájíme na tenká kolečka.
-
2
Na másle zpěníme kolečka cibule, vmícháme mouku, usmažíme světlou jíšku, zředíme vývarem a smetanou, kterou do jíšky pečlivě zašleháme, vaříme následně alespoň 15 minut za stálého míchání. Omáčku osolíme, opepříme a ochutíme octem. Na závěr necháme v omáčce prohřát plátky vajec.