Kuřecí stehna s bylinkovým máslem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 175 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 175 g Strouhanka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 8 ks Kuřecí stehna
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Pažitka
  • 2 polévková lžíce Citronová kůra
  • 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1310 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 88 g
  • Sodík 830 mg
  • Bílkoviny 82 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 445.8 mg
  • Draslík 931 mg
  • Vláknina 5372.3 mg
  • Vitamín A 5372.3 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.9 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 54.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Petrželovou nať a pažitku nasekáme nadrobno.

  • 2

    Polovinu nastrouhané citronové kůry, nasekané petrželové natě a polovinu pažitky, sůl a pepř dobře smícháme se strouhankou. Do pánve dáme 1 lžíci másla a 1 lžíci hořčice. Za stálého míchání prohřejeme, přidáme strouhankovou směs, důkladně promícháme a necháme vychladnout.

  • 3

    Kuřecí stehna (paličky) zbavíme kůže, obalíme je v mouce, rozšlehaném vejci a nakonec ve vychladlé strouhankové směsi. Tu k masu dobře přitiskneme, aby vrstva byla jednolitá. Rozložíme je na rošt, který vložíme nad plech trouby předehřáté na 200°C. Pečeme 30-40 minut, dokud nezezlátnou a nejsou křupavá.

  • 4

    Zatímco se maso peče, připravíme si bylinkové máslo tak, že zbylé máslo necháme změknout, mírně ho osolíme, přidáme druhou polovinu strouhané citronové kůry, citronovou šťávu, druhou polovinu nasekané petrželové natě a pažitky a dobře promícháme. Z máslové směsi poté pomocí nože vytvoříme na voskovém papíře váleček a stočíme v ruličku. Tu na obou koncích zatočíme a dáme ztuhnout do ledničky.

  • 5

    Kuřecí stehna podáváme s bylinkovým máslem, nakrájeným zahřátým ostrým nožem na kolečka, obložené listovým salátem.

  • 6

    Jako příloha jsou výborné celé brambory pečené v troubě.

Komentáře k receptu