Rajčata s rýží
Suroviny
- 200 g Rýže loupaná
- 125 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Cibule
- 1 ks Pórek
- 4 ks Rajčata
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 331 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 5 g
- Sodík 378 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 0.6 mg
- Draslík 524.6 mg
- Vláknina 10508.5 mg
- Vitamín A 10508.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a propláchneme studenou vodou.
-
2
V kastrole na oleji osmahneme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli s česnekem. Přidáme očištěný, na kolečka nakrájený pórek a za stálého míchání osmahneme. Vmícháme rajčatový protlak, omytá, nadrobno nakrájená rajčata a přilijeme vývar. Nakonec vmícháme uvařenou rýži, mletou papriku a podle chuti osolíme. Zvolna povaříme 10 minut a posypeme nasekanou petrželkou.