Řezy Eva

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 175 g Margarín
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 175 g Cukr krupice
  • 175 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Cukr moučkový
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 4 polévková lžíce Džem jahodový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 457 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 230 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 127 mg
  • Draslík 151 mg
  • Vláknina 1881.5 mg
  • Vitamín A 1881.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Koláčové formy vymažeme máslem a na dno vystřihneme papír na pečení.

  • 2

    Do mísy dáme všechny přísady. Ručním šlehačem mícháme asi 2 minuty dohladka.

  • 3

    Těsto rozdělíme do připravených forem a stejnoměrně rozetřeme. Pečeme asi 25 minut v troubě předehřáté na 180 °C, až tvary nabudou, a získají zlatou barvu.

  • 4

    Dáme vychladnout. Vyklopíme na drátěnou podložku, sejmeme papír.

  • 5

    Oba koláče spojíme dohromady džemem a povrch pocukrujeme. Před podáváním nakrájíme.

Komentáře k receptu