Patizon v rajské omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 ks Patison
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 4 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Kečup jemný
  • 2 polévková lžíce Kečup ostrý
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 67 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 271 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 103.1 mg
  • Vláknina 1978.3 mg
  • Vitamín A 1978.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Patizon oloupeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Zakapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet.

  • 2

    Oloupanou, jemně nasekanou cibuli orestujeme v kastrole na oleji, přidáme patizon a opékáme 2 minuty. Potom pod pokličkou dusíme doměkka. Směs osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem a majoránkou. Vmícháme kečup a nakonec přidáme rozetřený česnek. Povaříme 2 minuty.

  • 3

    Můžeme podávat se smaženými hranolky nebo s vařenými těstovinami.

Komentáře k receptu