Zapečené čirůvky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Čirůvka
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 25 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 120 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Rajčata
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 297 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 167 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 216.8 mg
  • Draslík 442.3 mg
  • Vláknina 6233.5 mg
  • Vitamín A 6233.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Na másle osmažíme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené houby a dusíme doměkka. Podle chuti osolíme, opepříme a vložíme do zapékací mísy. Na houby urovnáme omytá, na plátky nakrájená rajčata.

  • 2

    V misce smícháme hladkou mouku se žloutky, smetanou a nastrouhaným sýrem. Zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

  • 3

    Směsí zalijeme houby s rajčaty a pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře k receptu