Fazolová polévka s těstovinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 144 g Cibule
  • 144 g Mrkev kořen
  • 144 g Pórek
  • 96 g Rajčata
  • 480 g Celer řapíkatý
  • 48 g Tymián čerstvý
  • 600 g Fazole červené sterilované
  • 120 g Těstoviny Conchiglie
  • 96 g Fenykl čerstvý
  • 2 ks Česnek
  • 4.8 ks Bobkový list
  • 1.2 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2.7 l Voda pitná
  • 0.35 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.02 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 212 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 396 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 730.6 mg
  • Vláknina 21516.5 mg
  • Vitamín A 21516.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vezmeme si 1/2 konzervovaných fazolí a 1/2 zeleninového vývaru a toto spolu dohladka rozmixujeme. Takto rozmixované fazole nalijeme do hrnce, vložíme zbytek fazolí, dle potřeby naředíme zeleninovým vývarem a necháme chvilku na mírném ohni vařit. Poté přidáme těstoviny a uvaříme je doměkka.

  • 2

    Zatímco se polévka vaří, dáme si do menšího kastrůlku rozehřát 3 lžíce oleje, do kterého přidáme nadrobno nakrájený česnek a přibližně 2 minuty opékáme. Když je česnek dozlatova opečený, vmícháme jej do polévky. Dle chuti osolíme, opepříme a přidáme petrželku. Polévku nakonec na talíři pokapeme zbylým olivovým olejem a můžeme podávat.

  • 4

    Vývar zeleninový [42785]:

  • 5

    V hrnci na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a pórek zhruba 5 minut. Přidáme nadrobno nakrájený řapíkatý celer, mrkev, fenykl a rajčata a přikryté dusíme 10 minut. Poté podlijeme vodou, vložíme bobkový list, petrželku, tymián a vaříme na mírném ohni přibližně 20 minut. Poté, co je vývar hotový, ho přecedíme a můžeme jej ihned použít, nebo zamrazit.

Komentáře k receptu