Fazolová polévka s těstovinami
Suroviny
- 144 g Cibule
- 144 g Mrkev kořen
- 144 g Pórek
- 96 g Rajčata
- 480 g Celer řapíkatý
- 48 g Tymián čerstvý
- 600 g Fazole červené sterilované
- 120 g Těstoviny Conchiglie
- 96 g Fenykl čerstvý
- 2 ks Česnek
- 4.8 ks Bobkový list
- 1.2 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2.7 l Voda pitná
- 0.35 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.02 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 212 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 57 g
- Sodík 396 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 730.6 mg
- Vláknina 21516.5 mg
- Vitamín A 21516.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vezmeme si 1/2 konzervovaných fazolí a 1/2 zeleninového vývaru a toto spolu dohladka rozmixujeme. Takto rozmixované fazole nalijeme do hrnce, vložíme zbytek fazolí, dle potřeby naředíme zeleninovým vývarem a necháme chvilku na mírném ohni vařit. Poté přidáme těstoviny a uvaříme je doměkka.
-
2
Zatímco se polévka vaří, dáme si do menšího kastrůlku rozehřát 3 lžíce oleje, do kterého přidáme nadrobno nakrájený česnek a přibližně 2 minuty opékáme. Když je česnek dozlatova opečený, vmícháme jej do polévky. Dle chuti osolíme, opepříme a přidáme petrželku. Polévku nakonec na talíři pokapeme zbylým olivovým olejem a můžeme podávat.
-
4
Vývar zeleninový [42785]:
-
5
V hrnci na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a pórek zhruba 5 minut. Přidáme nadrobno nakrájený řapíkatý celer, mrkev, fenykl a rajčata a přikryté dusíme 10 minut. Poté podlijeme vodou, vložíme bobkový list, petrželku, tymián a vaříme na mírném ohni přibližně 20 minut. Poté, co je vývar hotový, ho přecedíme a můžeme jej ihned použít, nebo zamrazit.