Kuře na majoránce s paprikami a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 55 g Máslo čerstvé
  • 500 g Rajčata
  • 250 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Kuře
  • 2 ks Paprika žlutá
  • 2 stroužek Česnek
  • 5 polévková lžíce Majoránka čerstvá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1139 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 77 g
  • Sodík 512 mg
  • Bílkoviny 83 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 335.3 mg
  • Draslík 1438.7 mg
  • Vláknina 3801.3 mg
  • Vitamín A 3801.3 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 87.7 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaný česnek utřeme se solí, nadrobno nasekanou čerstvou majoránkou a pepřem. Kuře rozdělíme na porce a ze všech stran důkladně vetřeme připravenou pastu.

  • 2

    Dno pekáče potřeme máslem, vložíme porce kuřete, zalijeme vínem a pečeme 40 minut v troubě předehřáté na 220°C. Během pečení kuře 1-2x podlijeme vínem a potřeme rozpuštěným máslem.

  • 3

    Rajčata spaříme, oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky a zbavíme semínek. Z paprik také odstraníme semínka a rozkrájíme je na nudličky. Pokrájenou zeleninu přidáme ke kuřeti, zamícháme a pečeme ještě 10-20 minut.

  • 4

    Podáváme posypané majoránkou s vařenými nebo pečenými bramborami, bramborovou kaší nebo s dušenou rýží.

Komentáře k receptu