Dušené čirůvky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 131 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 12 g
- Sodík 104 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 18 mg
- Draslík 83 mg
- Vláknina 1834.3 mg
- Vitamín A 1834.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čirůvky očistíme, opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky.
-
2
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle. Přidáme nakrájené houby, osolíme, opepříme a okořeníme kmínem. Za občasného promíchání podusíme asi 20 minut, podle potřeby podlijeme trochou vody.
-
3
Na talířích každou porci ozdobíme nasekanou petrželkou.
-
4
Můžeme podávat s vařenými bramborami, s pečivem nebo na topinkách.