Doubravické úšelo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Chléb konzumní
  • 200 g Slanina vepřová
  • 200 g Klobása vepřová
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 10 ks Vejce slepičí
  • 5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1286 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 98 g
  • Sodík 1286 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 821.9 mg
  • Draslík 471.2 mg
  • Vláknina 429.3 mg
  • Vitamín A 429.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uzenou slaninu nakrájíme na kostičky. Domácí klobásu nakrájíme na kolečka. V misce do smetany rozkvedláme vejce s hladkou moukou a solí. Pažitku omyjeme a drobně pokrájíme.

  • 2

    Ve větší pánvi rozpustíme slaninu, přidáme k ní klobásu a vše dozlatova osmažíme. Směs zalijeme vyšlehanými vejci se smetanou. Stále mícháme, až vajíčka zhoustnou.

  • 3

    Porce na talířích posypeme pažitkou a servírujeme je s chlebem.

Komentáře k receptu