Doubravické úšelo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1286 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 98 g
- Sodík 1286 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 821.9 mg
- Draslík 471.2 mg
- Vláknina 429.3 mg
- Vitamín A 429.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.8 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uzenou slaninu nakrájíme na kostičky. Domácí klobásu nakrájíme na kolečka. V misce do smetany rozkvedláme vejce s hladkou moukou a solí. Pažitku omyjeme a drobně pokrájíme.
-
2
Ve větší pánvi rozpustíme slaninu, přidáme k ní klobásu a vše dozlatova osmažíme. Směs zalijeme vyšlehanými vejci se smetanou. Stále mícháme, až vajíčka zhoustnou.
-
3
Porce na talířích posypeme pažitkou a servírujeme je s chlebem.