Hovězí sousta s vejcem a paprikou - Minari kanghwe

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 170 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 6 g Sůl
  • 6 g Cukr krupice
  • 2 g Paprika mletá sladká
  • 50 g Řeřicha
  • 10 g Paprika červená
  • 120 g Hovězí kýta
  • 40 ml Omáčka sójová
  • 15 ml Ocet kvasný lihový
  • 15 ml Olej stolní
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 149 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 664 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 142.2 mg
  • Draslík 195.4 mg
  • Vláknina 604 mg
  • Vitamín A 604 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso očistíme, propláchneme pod tekoucí vodou a dáme vařit. Po dosažení varu maso vaříme doměkka na středním ohni. Když je maso měkké, vyjmeme ho z vývaru a po vychladnutí nakrájíme na širší proužky - 2x4 cm. Na stejně velké proužky nakrájíme i vejce,

  • 2

    která jsme nechali ztuhnout na rozehřátém oleji. Papriku očistíme, opláchneme a nakrájíme na proužky tenčí, ale stejně dlouhé jako maso a vejce. Z řeřichy odstraníme lístky a lodyhy propláchneme pod vodou, spaříme ji v páře nad vroucí vodou asi 30 sekund, aby si zachovala barvu a nakrájíme ji na kousky 15 cm dlouhé. Z kousků masa, vajec a paprik uděláme sousta tak, že na každý kousek masa dáme plátek vejce a papriky a každé toto sousto svážeme dvěma lodyhami řeřichy. Servírujeme teplé tak, že masová sousta naaranžujeme po obvodu talíře a doprostřed talíře dáme misku s octovou pastou z červené papriky.

  • 3

    Octovou pastu z červené papriky připravíme tak, že do sójové omáčky přimícháme mletou červenou papriku a tuto směs ochutíme octem a cukrem.

Komentáře k receptu