Šafránová sladká rýže
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 414 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 45 g
- Sodík 10 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 84 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 341 mg
- Vláknina 18057.5 mg
- Vitamín A 18057.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Propláchneme několikrát rýži a vaříme ji v hrnci s vroucí vodou. Když je rýže napůl uvařená, odstavíme hrnec, necháme rýži okapat a dáme stranou.
-
2
Svaříme v pánvi vodu s cukrem a šafránem a mícháme. Sirup musí zhoustnout, poté odstavíme a dáme stranou.
-
3
V další pánvi rozehřejeme olej, kardamom, hřebíček, občas zamícháme. Po chvilce odstavíme.
-
4
Rýži vrátíme na mírný plamen a vmícháme do ní hrozinky. Přelijeme přes rýži sirup a zamícháme. Přes tuto směs přelijeme kořeněný olej a necháme 15 minut vařit. Rýže musí být uvařená.
-
5
Podáváme teplé.