Šafránová sladká rýže

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cukr krupice
  • 200 g Rýže Basmati
  • 25 g Hrozinky
  • 3 ks Kardamom
  • 3 ks Hřebíček
  • 1 špetka Šafrán
  • 3 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 414 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 10 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 84 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 341 mg
  • Vláknina 18057.5 mg
  • Vitamín A 18057.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchneme několikrát rýži a vaříme ji v hrnci s vroucí vodou. Když je rýže napůl uvařená, odstavíme hrnec, necháme rýži okapat a dáme stranou.

  • 2

    Svaříme v pánvi vodu s cukrem a šafránem a mícháme. Sirup musí zhoustnout, poté odstavíme a dáme stranou.

  • 3

    V další pánvi rozehřejeme olej, kardamom, hřebíček, občas zamícháme. Po chvilce odstavíme.

  • 4

    Rýži vrátíme na mírný plamen a vmícháme do ní hrozinky. Přelijeme přes rýži sirup a zamícháme. Přes tuto směs přelijeme kořeněný olej a necháme 15 minut vařit. Rýže musí být uvařená.

  • 5

    Podáváme teplé.

Komentáře k receptu