Králík s kapustou a uzeným

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Králičí maso
  • 100 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 1 ks Cibule
  • 0.25 kg Vepřový bok uzený
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 565 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 1313 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 149.4 mg
  • Draslík 2061.9 mg
  • Vláknina 10850 mg
  • Vitamín A 10850 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 302 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli pokrájíme na drobno, osmahneme na másle, přidáme porce králíka, osolíme a opečeme.

  • 2

    Uzený bůček nakrájíme na plátky a opečeme na suché pánvi. Kapustu rozdělíme na listy a krátce spaříme a necháme okapat.

  • 3

    Do zapékací nádoby navrstvíme slaninu, listy kapusty a porce králíka pokapané výpekem, na to znovu plátky bůčku a kapustu.

  • 4

    Vše zalijeme šálkem vývaru a pečeme 1-2 hodiny.

Komentáře k receptu