Palačinky třešňové

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 400 g Třešně koktejlové
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.5 kávová lžička Tresť mandlová
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 3 dl Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Solamyl
  • 2 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 920 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 83 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 48.2 mg
  • Vláknina 8108 mg
  • Vitamín A 8108 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce dáme konzervované vypeckované třešně a šťávu (3 dl). Smícháme s mandlovou esencí a skořicí. Vmícháme solamyl a přivedeme k varu. Vaříme, dokud směs nezhoustne, a poté dáme stranou.

  • 2

    V míse smícháme mouku a sůl, přidáme pokrájenou mátu a uprostřed uděláme důlek. Přidáváme vejce s mlékem a šleháme, než získáme hladké těsto.

  • 3

    Lžíci oleje rozehřejeme v pánvi o průměru 18 cm, když je olej horký, vylijeme ho ven, přidáme těsto, aby pokrylo dno pánve a smažíme 2 minuty. Obrátíme a z druhé strany smažíme další 1 minutu. Vyklopíme a udržujeme teplé. Opakujeme, dokud nespotřebujeme všechno těsto.

  • 4

    Třešňovou náplň naneseme na 1/4 každé palačink, a poté ji srolujeme do kornoutku. Posypeme cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu