Králík po lionsku
Suroviny
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 120 g Cibule
- 120 g Mrkev kořen
- 800 g Králík
- 15 g Petržel - nať
- 5 g Šalvěj čerstvá
- 10 g Bazalka
- 50 g Protlak rajčatový
- 300 ml Voda pitná
- 30 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Oregano čerstvé
- 2 stroužek Česnek
- 80 plátek Celer bulvový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 530 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 25 g
- Sodík 905 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 172 mg
- Draslík 768.8 mg
- Vláknina 5371 mg
- Vitamín A 5371 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Králíka očistíme, omyjeme, rozsekáme na porce, osolíme, obalíme v bylinkách a necháme do druhého dne uležet. Cibuli, mrkev a celer pokrájíme na drobno, česnek podrtíme, vše společně osmažíme na tuku. Vložíme králíka, protlak, zalijeme vodou a zakryté pečeme. Občas maso obrátíme a podlijeme horkou vodou.