Králík po lionsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 120 g Cibule
  • 120 g Mrkev kořen
  • 800 g Králík
  • 15 g Petržel - nať
  • 5 g Šalvěj čerstvá
  • 10 g Bazalka
  • 50 g Protlak rajčatový
  • 300 ml Voda pitná
  • 30 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Oregano čerstvé
  • 2 stroužek Česnek
  • 80 plátek Celer bulvový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 530 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 905 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 172 mg
  • Draslík 768.8 mg
  • Vláknina 5371 mg
  • Vitamín A 5371 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králíka očistíme, omyjeme, rozsekáme na porce, osolíme, obalíme v bylinkách a necháme do druhého dne uležet. Cibuli, mrkev a celer pokrájíme na drobno, česnek podrtíme, vše společně osmažíme na tuku. Vložíme králíka, protlak, zalijeme vodou a zakryté pečeme. Občas maso obrátíme a podlijeme horkou vodou.

Komentáře k receptu