Těstoviny s červenou řepou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Červená řepa
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 350 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 139 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 81.8 mg
  • Draslík 58.4 mg
  • Vláknina 5810 mg
  • Vitamín A 5810 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vezmeme si vál, na který prosejeme 200 g mouky a osolíme. Uprostřed si prstem uděláme důlek, do kterého dáme mírně rozšlehané vejce, olivový olej a nastrouhanou vařenou červenou řepu. Rukama zpracujeme těsto. Zbylých 50 g mouky si necháme na posypání válu, aby se těsto na něj nelepilo. Když už je těsto vypracované a hladké, zabalíme jej do potravinářské fólie a necháme 30 minut odpočinout. Potom jej opět na vále rozválíme válečkem, nebo strojkem na těstoviny. Nyní můžeme vykrajovat těstoviny, nebo opět použít strojek, máme-li ke strojku speciální krájecí nástavce.

  • 2

    Takto vyrobené těstoviny poté vaříme v mírně osolené vodě přibližně 5 minut.

Komentáře k receptu