Ochucené rajčatové těstoviny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 361 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 131 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 81.8 mg
  • Draslík 25.9 mg
  • Vláknina 5250 mg
  • Vitamín A 5250 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na vál si prosejeme 200 g mouky, kterou osolíme. Uprostřed si prstem uděláme důlek, do kterého dáme mírně rozšlehané vejce, olivový olej a rajčatový protlak. Rukama zpracováváme těsto. Zbylých 50 g mouky si necháme na občasné posypání válu, aby se nám těsto na něj nelepilo. Když už máme těsto vypracované a hladké, zabalíme jej do potravinářské fólie a necháme 30 minut odstát. Potom jej na vále rozválíme válečkem, nebo strojkem na těstoviny. Nyní vykrajujeme těstoviny libovolného tvaru nebo opět můžeme použít strojek, máme-li k němu speciální krájecí nástavce.

  • 2

    Takto vyrobené těstoviny potom vaříme v mírně osolené vodě přibližně 5 minut.

Komentáře k receptu