Tagliatelle s divokou kachnou na bylinkách

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Těstoviny Tagliatelle
  • 1600 g Kachna divoká
  • 500 ml Víno bílé
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Fenyklová semínka
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 balení Pyré rajčatové
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Marantový škrob
  • 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 723 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 438 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 208.1 mg
  • Draslík 922.5 mg
  • Vláknina 7389.7 mg
  • Vitamín A 7389.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme a oloupeme mrkev, pórek, celer i cibuli, vše nakrájíme na kostičky. Vykuchané a očistěné kachny omyjeme, papírovou utěrkou osušíme. V tlakovém hrnci rozpálíme olivový olej a kachny spolu se zeleninou na něm osmahneme. Poté vše podlijeme bílým vínem a rajčatovým pyré.

  • 2

    Krátce povaříme a přilijeme kachní vývar. Necháme ještě krátce projít varem, poté tlakový hrnec uzavřeme pokličkou a nastavíme na stupeň vaření. Podle velikosti kachen vaříme 20 - 25 minut.

  • 3

    Poté necháme hrnec odpařit a děrovanou naběračkou kachny vyjmeme. Krátce je opláchneme studenou vodou, vykostíme, maso udržujeme v teple.

  • 4

    Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Do kachního vývaru vložíme čerstvé bylinky, povaříme do zhoustnutí. Ze zhoustlé omáčky vyjmeme bylinky, omáčku přes sítko prolisujeme a podle potřeby zahustíme marantovým škrobem.

  • 5

    Uvařené Tagliatelle scedíme, necháme okapat a upravíme na nahřáté talíře. K těstovinám přidáme kachní maso, přelijeme omáčkou. Posypané fenyklovými semínky a strouhaným Parmezánem podáváme.

Komentáře k receptu