Španělský králík
Suroviny
- 10 g Slanina vepřová
- 100 g Celer řapíkatý
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 50 g Olivy bez pecky
- 5 g Rozmarýn čerstvý
- 800 g Králík
- 500 ml Hovězí vývar základní
- 40 ml Olej olivový
- 1 ks Bobkový list
- 15 dkg Cibule
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 565 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 30 g
- Sodík 1255 mg
- Bílkoviny 65 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 173.7 mg
- Draslík 821.5 mg
- Vláknina 2922.3 mg
- Vitamín A 2922.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Králíka očistíme, omyjeme a rozsekáme na porce. Na rozpálený olej dáme nakrájenou slaninu, cibuli, celer, po chvilce přidáme nasekaného králíka a dobře opečeme. Zaprášíme moukou, přilijeme vývarem, vložíme bobkový list a rozmarýn. Osolíme, opepříme, necháme 45 - 60 minut dusit, k hotovému masu přidáme olivy a kapary. Dusíme ještě 10 minut. Poté podáváme.