Bylinková zálivka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 5 polévková lžíce Majonéza
  • 5 polévková lžíce Jogurt bílý
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 5 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 201 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 200 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 66.6 mg
  • Draslík 80.1 mg
  • Vláknina 415.3 mg
  • Vitamín A 415.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kopr a cibulku nakrájíme, vejce uvaříme natvrdo a nasekáme, česnek prolisujeme a utřeme se solí.

  • 2

    Vše smícháme, přidáme majonézu, jogurt, smetanu, citronovou šťávu a ochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Zálivka je vhodná na okurkový salát nebo salát z okurek a rajčat.

Komentáře k receptu