Zálivka s ančovičkami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Ančovičky konzervované
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 140 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 884 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 19.1 mg
  • Draslík 159.6 mg
  • Vláknina 2389.8 mg
  • Vitamín A 2389.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z citronu nastrouháme kůru a vylisujeme šťávu.

  • 2

    Kůru i šťávu smícháme s hořčicí a nasekanými ančovičkami. Poté všleháme postupně olej, ochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Zálivka je vhodná zejména k listovému salátu nebo čekance.

Komentáře k receptu