Zapékaný chňapal po nicesku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 306 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 6 g
- Sodík 297 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 69.4 mg
- Draslík 956.7 mg
- Vláknina 3779.3 mg
- Vitamín A 3779.3 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi rozpálíme olej, přidáme prolisovaný česnek, na kostičky nakrájená rajčata a najemno nasekanou cibuli. Osmahneme doměkka. Poté vmícháme nadrobno nakrájenou papriku, na kolečka pokrájené olivy, sušený tymián a estragon a přilijeme víno. Nezakryté zvolna cca 5 minut povaříme.
-
2
Rybí steaky vložíme do vymazané zapékací mísy, přelijeme připravenou omáčkou a zakryté pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 20 minut. Maso i s omáčkou rozdělíme na talíře a ihned podáváme.