Zapékaný chňapal po nicesku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 65 g Olivy černé
  • 750 g Chňapal červený
  • 375 ml Víno bílé
  • 0.25 kávová lžička Tymián sušený
  • 0.25 kávová lžička Estragon
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Paprika červená
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 306 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 297 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 69.4 mg
  • Draslík 956.7 mg
  • Vláknina 3779.3 mg
  • Vitamín A 3779.3 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi rozpálíme olej, přidáme prolisovaný česnek, na kostičky nakrájená rajčata a najemno nasekanou cibuli. Osmahneme doměkka. Poté vmícháme nadrobno nakrájenou papriku, na kolečka pokrájené olivy, sušený tymián a estragon a přilijeme víno. Nezakryté zvolna cca 5 minut povaříme.

  • 2

    Rybí steaky vložíme do vymazané zapékací mísy, přelijeme připravenou omáčkou a zakryté pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 20 minut. Maso i s omáčkou rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře k receptu