Meruňkový chlebíček

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 400 g Kompot meruňkový
  • 150 g Tvaroh jemný
  • 200 g Piškoty cukrářské
  • 400 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 2 ks Cukr vanilka
  • 4 plátek Želatina bílá plátky
  • 8 cl Likér mandlový - Amaretto
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 195 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 70 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 20.2 mg
  • Draslík 58.6 mg
  • Vláknina 1400 mg
  • Vitamín A 1400 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Meruňky necháme okapat. Odebereme 12 lžic šťávy a s nabobtnalou vymačkanou želatinou pomalu zahříváme, dokud se želatina nerozpustí.

  • 2

    V míse smícháme tvaroh, 6 lžic šťávy, vanilkový cukr, cukr a nakonec přimícháme želatinu.

  • 3

    200 ml smetany vyšleháme dotuha a přimícháme k tvarohovému krému. Meruňky pokrájíme na kostičky a také přimícháme do krému. Pak krém necháme v chladničce ztuhnout.

  • 4

    Chlebíčkovou formu vyložíme potravinovou fólií a dno vyložíme cukrářskými piškoty, pokapeme je mandlovým likérem a poklademe smetanovou hmotou. Navrch hmoty dáme opět cukrářské piškoty a opět pokapeme mandlovým likérem. Necháme přes noc ztuhnout v chladničce.

  • 5

    Druhý den ušleháme zbytek smetany. Ztuhlý chlebíček vyklopíme na tác. Vyšlehanou šlehačku naplníme do zdobícího sáčku, povrch chlebíčku ozdobíme a poklademe plátky meruněk. Pak můžeme ihned podávat.

Komentáře k receptu