Kapr na víně s ředkvičkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 307 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 14 g
- Sodík 201 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 107.8 mg
- Draslík 601.1 mg
- Vláknina 1160 mg
- Vitamín A 1160 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.4 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté porce kapra vykostíme a nakrájíme na kousky.
-
2
V kastrole na oleji orestujeme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přidáme porce kapra a zalijeme červeným vínem. Podusíme doměkka, maso vyjmeme a uchováme na teplém místě.
-
3
Do šťávy přidáme kečup, omyté, nastrouhané ředkvičky a zaprášíme hladkou moukou. Omáčku podle chuti osolíme.
-
4
Porce kapra na talířích přelijeme omáčkou a posypeme nastrouhaným sýrem.
-
5
Můžeme podávat s vařenými špagetami a zeleninovým salátem.