Kapr na víně s ředkvičkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kapr obecný
  • 30 g Ředkvička
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 150 ml Víno červené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 307 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 201 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 107.8 mg
  • Draslík 601.1 mg
  • Vláknina 1160 mg
  • Vitamín A 1160 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté porce kapra vykostíme a nakrájíme na kousky.

  • 2

    V kastrole na oleji orestujeme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přidáme porce kapra a zalijeme červeným vínem. Podusíme doměkka, maso vyjmeme a uchováme na teplém místě.

  • 3

    Do šťávy přidáme kečup, omyté, nastrouhané ředkvičky a zaprášíme hladkou moukou. Omáčku podle chuti osolíme.

  • 4

    Porce kapra na talířích přelijeme omáčkou a posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 5

    Můžeme podávat s vařenými špagetami a zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu