Těstovinový krevetový salát
Suroviny
- 300 g Těstoviny konzumní
- 200 g Krevety tygří - loupané
- 1 ks Citrony
- 1 hrst Bazalka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- 0.75 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Rozmarýn sušený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 336 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 4 g
- Sodík 113 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 52.5 mg
- Draslík 77.1 mg
- Vláknina 2783.3 mg
- Vitamín A 2783.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V dostatečném množství osolené vody uvaříme těstoviny. Uvařené slijeme do síta, zchladíme pod studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Na 2 lžících olivového oleje opečeme po obou stranách na pánvi krevety. Opečené vyjmeme a pokapeme citronovou šťávou.
-
3
Do pánve přidáme zbylý olivový olej, rozehřejeme a na něm dozlatova osmahneme oloupaný a jemně nasekaný česnek. Přimícháme bazalku a rozmarýn, necháme vychladnout.
-
4
Okapané studené těstoviny smícháme s krevetami, přidáme osmahnutý česnek s bylinkami.
-
5
Salát na talíři ozdobíme rozmarýnem, lístky bazalky a plátky citronu.