Dušený králík po italsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 100 g Mrkev kořen
  • 250 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 3 g Nové koření celé
  • 10 g Zázvor mletý
  • 3 g Šalvěj sušená
  • 3 g Pepř černý celý
  • 30 g Petržel kořen
  • 800 g Králík
  • 500 ml Vývar z hovězích kostí
  • 1 ks Bobkový list
  • 50 plátek Celer bulvový
  • 10 dkg Slanina vepřová
  • 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 634 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 1549 mg
  • Bílkoviny 70 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 195.8 mg
  • Draslík 1485.1 mg
  • Vláknina 6729.8 mg
  • Vitamín A 6729.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králíka očistíme, omyjeme a nasekáme na porce.

  • 2

    V hrnci rozpustíme máslo, přidáme na kostičky pokrájenou slaninu, rozsekanou cibuli, nakrájenou zeleninu a osmažíme do žluta. Vložíme osolené porce králíka, dusíme do měkka, průběžně podléváme vývarem.

  • 3

    Přidáme koření, až bude králík hotový, vyjmeme ho a do šťávy přidáme krájená rajčata, která rozvaříme. Zaprášíme moukou, provaříme, scedíme a vrátíme králíka. Vše prohřejeme.

Komentáře k receptu