Dušený králík po italsku
Suroviny
- 120 g Cibule
- 100 g Mrkev kořen
- 250 g Rajčata
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 3 g Nové koření celé
- 10 g Zázvor mletý
- 3 g Šalvěj sušená
- 3 g Pepř černý celý
- 30 g Petržel kořen
- 800 g Králík
- 500 ml Vývar z hovězích kostí
- 1 ks Bobkový list
- 50 plátek Celer bulvový
- 10 dkg Slanina vepřová
- 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 634 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 33 g
- Sodík 1549 mg
- Bílkoviny 70 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 195.8 mg
- Draslík 1485.1 mg
- Vláknina 6729.8 mg
- Vitamín A 6729.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Králíka očistíme, omyjeme a nasekáme na porce.
-
2
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme na kostičky pokrájenou slaninu, rozsekanou cibuli, nakrájenou zeleninu a osmažíme do žluta. Vložíme osolené porce králíka, dusíme do měkka, průběžně podléváme vývarem.
-
3
Přidáme koření, až bude králík hotový, vyjmeme ho a do šťávy přidáme krájená rajčata, která rozvaříme. Zaprášíme moukou, provaříme, scedíme a vrátíme králíka. Vše prohřejeme.