Dušený králík po selsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 483 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1322 mg
- Bílkoviny 66 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 178.8 mg
- Draslík 1167.8 mg
- Vláknina 2106 mg
- Vitamín A 2106 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Králíka očistíme, omyjeme a rozsekáme na porce. V hrnci rozpustíme máslo, vložíme na drobno pokrájenou cibuli, drcený česnek, majoránku i králíka.
-
2
Zalijeme vývarem a dusíme do měkka. Hotové maso vyndáme, šťávu podle potřeby naředíme, zahustíme moukou rozmíchanou ve vývaru, provaříme a scedíme. Dochutíme podle potřeby.