Pudink z rýže s vanilkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 180 g Rýže loupaná
  • 80 g Cukr krupice
  • 70 g Cukr krupice
  • 80 g Hrozinky
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 700 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Tresť vanilková
  • 1 kávová lžička Tresť vanilková
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1342 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 217 g
  • Sodík 143 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 509.9 mg
  • Draslík 116.5 mg
  • Vláknina 3018.5 mg
  • Vitamín A 3018.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V rendlíku smícháme mléko s cukrem, vanilkovou trestí, citronovou kůrou, solí, smetanou a máslem. Vsypeme rýži a pod poklicí dusíme na malém plameni zhruba 45 minut, až je rýže hustá.

  • 2

    Do uvařené rýže vmícháme omyté hrozinky, přiklopíme poklicí a odstavíme z plamene.

  • 3

    Po 5 minutách pudink narovnáme do porcelánové mísy vypláchnuté vodou, posypeme skořicí a necháme vychladit.

  • 4

    Pudink podáváme dobře vychlazený s vanilkovou omáčkou.

  • 5

    Omáčku připravíme ve vodní lázni, kde v míse šleháme vejce, až zhoustnou. Poté přimícháme cukr a mouku a šleháme, až hmota dostatečně zhoustne. Odstavíme a přimícháme pomalu vroucí smetanu a vanilkovou tresť. Dobře promícháme a můžeme podávat.

Komentáře k receptu