Ropušnice dušená se zeleninou na divoké rýži
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 375 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 75 g
- Sodík 1283 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 44.4 mg
- Draslík 883.6 mg
- Vláknina 3600 mg
- Vitamín A 3600 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.6 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vodu a citronovou šťávu vlijeme do hlubší pánve, přidáme bujón, nahrubo nakrájenou šalotku, lístky tymiánu a mletý pepř. Přivedeme k varu, zakryjeme a cca 5 minut podusíme.
-
2
Poté přisypeme na tenká kolečka nakrájenou mrkev a dusíme další 4 minuty. Vložíme rybu a zakryté dusíme cca 10 minut doměkka. Maso se musí začít rozpadat. Rybu vyjmeme z pánve a uchováme teplou. Zbytek tekutiny necháme mírně zredukovat a zhoustnout.
-
3
Mezitím připravíme divokou rýži dle návodu na obalu.
-
4
Maso rozdělíme na talíře a podáváme na rýži. Přelijeme šťávou a dušenou zeleninou z pánve.