Ropušnice dušená se zeleninou na divoké rýži

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Mrkev kořen
  • 125 g Cibulka jarní
  • 250 g Rýže indiánská
  • 500 g Ropušnice - filety
  • 250 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 0.25 kávová lžička Pepř bílý
  • 2 ks Bujón slepičí
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 375 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 75 g
  • Sodík 1283 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 44.4 mg
  • Draslík 883.6 mg
  • Vláknina 3600 mg
  • Vitamín A 3600 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.6 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vodu a citronovou šťávu vlijeme do hlubší pánve, přidáme bujón, nahrubo nakrájenou šalotku, lístky tymiánu a mletý pepř. Přivedeme k varu, zakryjeme a cca 5 minut podusíme.

  • 2

    Poté přisypeme na tenká kolečka nakrájenou mrkev a dusíme další 4 minuty. Vložíme rybu a zakryté dusíme cca 10 minut doměkka. Maso se musí začít rozpadat. Rybu vyjmeme z pánve a uchováme teplou. Zbytek tekutiny necháme mírně zredukovat a zhoustnout.

  • 3

    Mezitím připravíme divokou rýži dle návodu na obalu.

  • 4

    Maso rozdělíme na talíře a podáváme na rýži. Přelijeme šťávou a dušenou zeleninou z pánve.

Komentáře k receptu