Treska královská pečená s hořčicí a kapary

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 kg Treska aljašská
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 370 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 275 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 116.5 mg
  • Draslík 1026.3 mg
  • Vláknina 775.5 mg
  • Vitamín A 775.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.6 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo s hořčicí utřeme dohladka. Přidáme nadrobno nasekané kapary, ochutíme solí, drceným pepřem a důkladně promícháme.

  • 2

    Směs rozetřeme na očištěné porce ryby a poprášíme paprikou. Filety vložíme do zapékací mísy a zakryjeme potravinářskou fólií tak, aby jeden z rohů zůstal odkrytý.

  • 3

    Pečeme v mikrovlnné troubě 5-7 minut, dokud maso nezkřehne. Necháme alespoň 2 minuty zakryté odpočinout a poté podáváme.

Komentáře k receptu