Rýžový krém se sušenými meruňkami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Meruňky sušené
  • 200 g Rýže Arborio
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 3 polévková lžíce Mandle
  • 12 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 550 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 15 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 85 g
  • Cholesterol 45 mg
  • Draslík 478.2 mg
  • Vláknina 8447 mg
  • Vitamín A 8447 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 4.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchnutou rýži vsypeme do hrnce s mlékem a vanilkou. Vaříme a dle potřeby přiléváme mléko, dokud není rýže měkká. Vyklopíme rýži do mísy, necháme vychladnout. Osladíme dle chuti. Sníh z ušlehaného bílku vmícháme do šlehačky a přidáme k rýži. Opatrně rozmícháme a posypeme půlenými praženými mandlemi.

  • 2

    Meruňky povaříme ve vodě, v níž byly přes noc namočené. Přidáme cukr a lžíci strouhané citronové kůry. Zvolna vaříme do měkka. Propasírujeme přes síto a podáváme s rýží.

Komentáře k receptu