Povidlová omáčka s mlékem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 249 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 2 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 8.8 mg
- Draslík 13.1 mg
- Vláknina 1877.5 mg
- Vitamín A 1877.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce vložíme povidla, vlijeme mléko a přivedeme k varu. Přilijeme rum, přidáme strouhanou citronovou kůru, mletou skořici, zakápneme citronovou šťávou a vaříme, až se povidla rozvaří. Zahustíme strouhaným perníkem, podle chuti dosladíme cukrem, ještě krátce povaříme a odstavíme. Hustotu omáčky regulujeme mlékem.