Koláč se sýrem polévaný bílou čokoládou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 367 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 33 g
- Sodík 42 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 26.2 mg
- Draslík 24.4 mg
- Vláknina 1125.6 mg
- Vitamín A 1125.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cukrovinky makronky vložíme do mikrotenového sáčku, který zavážeme. Válečkem na těsto přejíždíme uzavřený sáček, dokud makronky nerozdrtíme nadrobno. Pak sáček otevřeme a drť vysypeme do mísy. Přidáme změklé máslo a smícháme v celistvou hmotu.
-
2
Připravíme si dortovou formu o průměru 24 centimetrů a na ni rozetřeme vzniklou směs. Necháme vychladnout.
-
3
Vyrobíme si náplň. Bílou čokoládu nasekáme nebo nastrouháme najemno, vložíme do hrnku a nalijeme na ni smetanu ke šlehání. Do větší nádobu s vodou vložíme hrnek s čokoládou a smetanou a směs ve vodní lázni rozpouštíme a mícháme, aby byla úplně hladká. Dál si rozkrojíme vanilkový lusk a vyjmeme z něho dřeň. Do mísy vložíme sýr mascarpone a smícháme ho s vanilkou. Směs sýra s vanilkou přidáme do rozpuštěné čokoládové hmoty a promícháme. Navrstvíme na základ dortu a uhladíme vrstvu. Vložíme do chladničky, kde necháme pět hodin ztuhnout.
-
4
Něž budeme servírovat, odstraníme formu.