Grundlové smaženky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 85 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Šalotka
  • 500 g Grundle
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 2 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.6 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 100 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 69 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 81.8 mg
  • Draslík 123.7 mg
  • Vláknina 4140.3 mg
  • Vitamín A 4140.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Grundle vložíme do mixéru a rozmixujeme na pyré. Přemístíme do mísy, vmícháme nadrobno nakrájenou šalotku, nasekaný kopr, strouhanou citronovou kůru, citronovou šťávu, mouku a rozšlehaná vejce. Osolíme a opepříme dle chuti.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej, postupně vkládáme kopečky rybí směsi a smažíme 2-3 minuty dozlatova.

  • 3

    Doplníme dílky citronu a teplé podáváme.

Komentáře k receptu