Houskový nákyp se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Tuk
  • 150 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 10 g Pažitka
  • 6 ks Žemle tuková
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 573 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 168 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 295.4 mg
  • Draslík 88.1 mg
  • Vláknina 360.8 mg
  • Vitamín A 360.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žemle nakrájíme na kostičky, opečeme na másle a potom je vložíme do formy nebo do pekáčku.

  • 2

    V mléce rozmíchanou mouku vaříme za stálého míchání, až zhoustne. Necháme prochladnout.

  • 3

    Potom vmícháme strouhaný sýr, pažitku, sůl, pepř a žloutky. Z bílků ušleháme sníh a opatrně jej zamícháme do připravené směsi.

  • 4

    Nakonec směs navršíme na žemle a dáme zapéci do předehřáté trouby asi na 30 minut.

  • 5

    Podáváme se zeleninovými saláty.

Komentáře k receptu